Sosialistisk Ungdom på Arendalsuka

Arendalsuka, «Møteplassen for debatt og utforming av politikk», er en møteplass for alt fra NHO, til Kirkens Nødhjelp, til regjeringen, til Norsk Kreftforening, kort sagt alle som betyr noe og har noe på hjertet i norsk politikk. Her deltok selvfølgelig også Sosialistisk Ungdom.


Vi sendte en delegasjon på tilsammen 21 deltakere. Uken ga en unik mulighet til å gå dypere inn i noen spesielle temaer. Vi valgte klima, arbeidsliv og retorikk som våre. Det betydde å høre Bård Vegar Solhjell snakke om miljø, Torgeir Knag Fylkesnes om narrativ og visjoner, Kristian Fjellanger om politisk gjennomslag og media, og debattrening med Snorre Valen.
Under debattreningen skjedde det paradoksale at Jonas Gahr Støre kom spaserende forbi. Snorre var selvfølgelig ikke sen å be, sprang ut og spurte: «Jonas, har du 30 sekunder til noen unge SUere?», hvorpå Jonas Gahr Støre kom inn og sa: «Snorre spurte om jeg hadde 30 sekunder til dere. Jeg har selvfølgelig mye mer enn det» og trente oss etter det i debatt. Vi var alle enige om at Jonas ikke helt nådde opp til Snorres nivå, men at de to i kombinasjon var en debattrening noe utenom det vanlige.
image
Vi føler uken var utrolig lærerik, og at vi nå er klare til å vinne Norges kommuner om ett år, og kaste de blåblå fra makten om tre år. Vi anbefaler også alle SUere å bli med neste år!
Se under hva noen av deltakerne på Arendalsuka sier:
Amund Reigstad:
Sosialistisk Ungdom sin delegasjon, bestående av rundt tolv personer, fikk under Arendalsuka oppleve noe nytt og spennende for mange. Vi fikk nemlig møte kjernen av norsk politikk på nært hold. Alt fra tale -og debatteknikk med Snorre Valen, å ta bilde med Siv Jensen og til å snakke med Jonas Gahr Støre. Og selvsagt bli inspirert av Audun Lysbakken sin tale. Vi fikk oppleve å se alle partilederne debattere live om Norges framtid. Men ikke bare fikk vi se topp-politikerne, vi fikk også snakket med og diskutert politikk med medlemmer fra andre ungdomsparti. Dette er bevisstgjørende både for å bryne eget partis meninger og for å løfte perspektivet. Alt i alt en veldig spennende, engasjerende og lærerik uke hvor man blir kjent med mange fra andre deler av landet.
Dina Owren
Sosialistisk Ungdom har besøkt Arendalsuka 11. – 15. August, et tverrpolitisk arrangement startet årlig siden 2012, der ledere, ansatte og aktive medlemmer i partier, organisasjoner og div. andre forbund med tilknyttelse til politikk på dagsorden blir invitert og deltar på et skikkelig pampeparty. Da er det selvsagt vår jobb å nøytralisere klassene litt. For oss så er Arendalsuka et arrangement ikke bare til for å kverulere og diskutere med de andre, men for vår egen skolering og utvikling. Som sagt kommer alle folk fra alle organer, så stortingspolitikere og ansatte i SV syntes såklart vi er superkule, og vil lære oss litt her og der om ditt og datt. Så igrunn et flott arrangement fra ungdomsperspektiv som kan anbefales videre til neste år.
image (1)

Del denne saken