Sosialistisk Ungdom

Toolbar menu

Main menu

Breadcrumbs

ForsidePolitikk › Skole

Skole

 

Alle elever fortjener å gå ut av skolen og vite at vi er klare for livet. Det kan vi ikke i dag. Skolen får stadig flere tester, og kunnskap betyr etterhvert pugging. SU vil kaste teste- og puggeskolen. Det viktige er ikke å lære å pugge til en prøve. Som du glemmer. Før du pugger til neste prøve. Som du glemmer igjen. Det viktige er at vi lærer å lære. SU vil ha en skole hvor du har frihet til å lære på den måten du lærer best på. Fordi vi fortjener å gå ut av skolen og vite at vi er klare for livet som venter oss.

Derfor vil vi ha flere lærere. Klassene er for store i dag. Noen plasser har læreren hele 30 elever. Det gir læreren mindre tid til å se hver enkelt elev. Miljøet i klassen blir også dårligere. Vi vet at det færre barn blir mobbet i mindre klasser. Med flere lærere vil læreren kunne se hver enkelt elev, og gi vær enkelt elev den oppfølgingen eleven trenger. Det er et viktig steg mot en skole hvor du har frihet til å lære på den måten som passer deg.

Vi vil også ha et nytt opptakssystem når vi søker for å komme inn på høyskole eller universitet. Mange drømmer om å komme inn på for eksempel jus. Men har en gymkarakter som ødelegger. Eller kanskje geografi. Det gjør at mange mister motivasjonen til å fortsette å jobbe på skolen, spesielt det siste halvåret. Fordi vi vet at den ***** naturfagskarakteren hindrer oss i å komme inn på drømmestudiet. SU vil at de relevante karakterene skal telle når vi søker opptak til høyere utdanning.

Til sist vil vi fjerne eksamen. Fordi den er urettferdig. Og ligner ikke på noe vi møter i livet. Du kan ha jobbet knallhardt med et fag gjennom et helt år. Og alt det kan rase sammen i løpet av fem timer i en svett gymsal. Hvis du har en dårlig dag, eller en dårlig periode, eller bare ikke takler stresset rundt eksamen veldig godt. Eksamen lærer oss ikke det vi trenger i livet, den lærer oss å pugge svar som vi senere skriver ned. SU vil heller ha en rettferdig mappevurdering, som lar oss vise det vi kan. Det ligner også mye mer på det virkelige liv.

SU vil
  • Ha én lærer per 15 elev
  • At relevante karakterer skal telle ved opptak til høyere studier
  • Fjerne eksamen

Visste du at...

1 av 3 elever på yrkesfag står uten lærlingplass?

Visste du at...

13. års skolegang for ett barn i Norge koster 1 million kroner?

Visste du at...

Høyre vil gi alle elever karakterer fra 5. klasse og skriftlig eksamen i alle fag?

Eksamensfri skole?
MELD DEG INN I SU!