Sosialistisk Ungdom

Toolbar menu

Main menu

Breadcrumbs

ForsidePolitikk › Psykisk helse

Psykisk helse

Ungdom er ikke frie.

1 av 5 stresser seg syke. Flere gutter dør av selvmord, enn i trafikken. Spiseforstyrrelse er den tredje vanligste dødsårsaken blant unge jenter. 

Vi kalles «Generasjon prestasjon». Vi er mer glade i foreldrene våre, enn de var i sine foreldre. Vi tenker mer på egen framtid. Vi er mer seriøse på skolen, vi drikker mindre, vi røyker mindre, vi bryr oss mer om samfunnet. Forskerne klør seg i hodet over dagens ungdom.

Samtidig er vi også en generasjonen med flere psykiske problemer enn noen generasjon noensinne før oss. Når vi søker hjelp, blir vi møtt av måneder i kø. Når vi først får hjelp, er den ofte latterlig dårlig. Sosialistisk Ungdom mener det er vår tids største svik. Når du sliter med spiseforstyrrelser trenger du hjelp her og nå. Ikke om tre måneder.

Derfor vil vi ha en helsesøster per 600 elev. Vi vil styrke BUP, og bruke penger på å få ned køene i psykiatrien.

I tillegg vil vi gjøre noe med årsakene til at vi sliter. Det aller viktigste er å erstatte teste- og puggeskolen med en skole som gir oss frihet til å lære på den måten vi lærer best på. Men vi må også slå ned på motebransjen som retusjerer modeller og fjerner ribbeina deres for å få de til å se tynne nok ut. Jenter uten ribbein kan ikke være idealet ungdom må nå opp til. Derfor vil vi merke retusjert reklame, for å i det minste gi beskjed om at modellene på bilder ikke er ekte jenter. Og ikke er et sunt rollebilde å prøve å nå.

SU vil

  • Ha en helsesøster per 600 elev
  • Styrke BUP
  • Merke retusjert reklame

Visste du at...

7 av 10 innvandrere i Norge kommer fra Europa?

Visste du at...

97 % av norske muslimer er mot tvangsekteskap?

Visste du at...

sjansen for jobbintervju er 25 % lavere hvis du har et utenlandsk navn?

Stå opp mot rasismen
MELD DEG INN I SU!