Sosialistisk Ungdom

Toolbar menu

Main menu

Breadcrumbs

ForsidePolitikk › Miljø

Miljø

 

Klimakrisa skjer nå. Havnivået stiger, vi får mer ørken, det er flere orkaner, mer regn, flere naturkatastrofer. Aldri har klimaet endret seg like raskt som det gjør i dag. SU mener vi har en unik mulighet til å både stoppe klimakrisa og gi ungdom mer frihet. Det er en mulighet vi er nødt til å ta!

For det første må vi bedre busstilbudet. Som ungdom trenger vi bussen når vi skal på trening, på skole, på jobb – overalt. Dyr buss og lite presis buss gjør at ungdom har mindre frihet til å bevege oss rundt. SU vil ha et nasjonalt ungdomskort til 200 kroner. Med et busstilbud som er billigere vet vi at ungdom kommer til å reise mer med buss. Samtidig som vi løser klimakrisa.

Vi mener det er latterlig at vi ikke får lov til å stemme, ikke får lov til å kjøpe snus, ikke får lov til å kjøpe alkohol, ikke får bestemme over egne penger. Men likevel må vi betale voksenbillett på bussen. Det gir rett og slett ikke mening. Og det gjør at færre ungdom tar bussen, flere ringer til foreldre og ber de om å hente oss. Som betyr høyere klimagassutslipp. Når du ikke har andre rettigheter, skal du heller ikke betale voksenbillett før du er 18 år.

Til sist mener vi dagens politikere er feige. Oljenæringen henter inn milliarder i kroner hvert eneste år. Likevel subsidierer vi de med 300 milliarder. Av mine og dine penger. Det finnes ingen grunn til at en næring som oljenæringen skal få så mye utbetalt i subsidier. Det forurenser, og gjør at andre næringer skaper færre arbeidsplasser. Før noen våger å touche oljenæringa, kommer vi heller ikke til å klare å løse klimakrisa.

SU vil
  • Ha et nasjonalt ungdomskort til 200 kroner
  • Barnebillett til du er 18 år
  • Fjerne subsidiene for oljenæringa

Visste du at...

Norge har verdens reneste aluminiumproduksjon?

Visste du at...

Lyntog vil kunne frakte deg mellom Oslo og Bergen på 2,5 time?

Visste du at...

FrP fortsatt ikke tror på klimaendringene?

Ta miljøansvar
MELD DEG INN I SU!