Sosialistisk Ungdom

Toolbar menu

Main menu

Breadcrumbs

ForsidePolitikk › Feminisme

Feminisme

Vi skal alle ha frihet til å leve vårt liv, slik vi selv ønsker. Uansett om vi er jenter eller gutter.

I Norge i dag er denne friheten under press. Presset på unge er større enn noen gang. Vi forventes å ha perfekte kropper, perfekt hud, perfekt sexliv, perfekte karakterer, perfekte venner – perfekt alt. Men idealet er umulig å oppnå. Sosialistisk Ungdom vil ta friheten tilbake. Vi vil gi ungdom tilbake et naturlig syn på oss selv. Vi vil styrke seksualundervisningen i skolen og forby retusjert reklame. Og ikke minst vi vil ha kortere køer i psykiatrien, og en skolehelsetjeneste som fungerer.

Mange jenter som går hjem fra byen, gjør det med nervøse blikk over skulderen. Det er ikke uten grunn. I Norge har 1 av 10 jenter blitt voldtatt. Voldtekt ødelegger liv. Noen klarer å gå videre, for andre er det en evig kilde til vonde følelser. Mens offeret blir ødelagt, er det sjelden gjerningsmannen blir straffet. Faktisk går nesten 100 % av alle voldtektsmenn fri. Sosialistisk Ungdom vil at alle skal føle seg trygge, uavhengig av kjønn. Derfor vil øke straffen for voldtekt, og gi politiet ressurser til å fange flere voldtektsmenn. Vi jobber opp mot Stortinget for å få på plass et voldtektsforlik mellom alle partiene.

Kvinner tjener i dag 85 % av det menn gjør. Det vil si at for hver krone en mann tjener, tjener en kvinne 85 øre. Sosialistisk Ungdom vil ha like muligheter, uavhengig av kjønn. Da må vi også ha lik lønn, uavhengig av kjønn. Det finnes ingen land i verden der kvinner tjener like mye som menn, ikke ett eneste. Sosialistisk Ungdom vil gjøre Norge til det første. Vi krever en likelønnspott i arbeidslivet, og høyere respekt for typiske kvinneryrker, som sykepleier.

SU vil
  • En helsesøster per 600 elev
  • Økt straff for voldtekt
  • Lik lønn uavhengig av kjønn

Visste du at...

kvinner i dag tjener 85% av det menn tjener?

Visste du at...

homofile ikke kunne gifte seg i Norge før 11. juni 2008.

Visste du at...

halvparten av norske 15 år gamle jenter mener de er for tjukke?

Ta jenter på alvor
MELD DEG INN I SU!